CO vrij! - LogoHuizen

Ga naar de inhoud

CO vrij!

CO-vrij certificaat
 
Verplicht vanaf 1 april!
 
Vanaf 1 april 2023 zijn personen en bedrijven die een cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel bezitten, wettelijk verplicht om voor installatie, onderhoud en reparatie een bedrijf met een CO-vrij certificaat in te schakelen.
 
CO-vrij Certificaat
 
Koolmonoxide (CO) is een kleur- en reukloos gas dat gevaarlijk kan zijn wanneer het vrijkomt uit gasverbrandingssystemen. Hoewel het aantal ernstige ongelukken is afgenmomen sinds de keukengeisers uit de meeste keukens zijn verbannen, komen er jaarlijks toch nog tussen de vijf en tien(!) personen om het leven door koolmonoxidevergiftiging. Het inademen van koolmonoxide (CO) kan namelijk leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en dus zelfs tot overlijden. Om deze reden is het van het grootste belang dat er maatregelen worden genomen om de CO-lekkage van gastoestellen te voorkomen.
 
Waarom deze nieuwe maatregel?
 
Of het nu gaat om de Cv-ketel, de geiser, gaskachel, palletkachel, openhaard, of welk ander systeem, uw veiligheid is onze topprioriteit. Deze maatregel is bedoeld om levens te redden en ervoor te zorgen dat iedere installatie in huis en bedrijf veilig blijft.
 
Wilt u zeker zijn dat uw huis of bedrijf voldoet aan de nieuwe voorschriften? LOGO Huizen staat voor u klaar: onze experts zijn getraind en gecertificeerd om uw installaties te onderhouden en veilig te houden.
 
Wettelijk verplicht
 
Met ingang van 1 april 2023 is het wettelijk verplicht om een CO-vrij certificaat te hebben voor alle gasverbrandingssystemen. Dit betekent dat zowel huiseigenaren als bedrijven aan deze verplichting moeten voldoen. Veiligheid is nu eenmaal niet iets om lichtvaardig mee om te springen. Dit certificaat mag uiteraard alleen door CO-vrij-gecertificeerde installatiebedrijven aan uw installatie toegekend worden.
 
LOGO Huizen neemt uiteraard haar verantwoordelijkheid als installateur en is dan ook al geruime tijd in het bezit van het vereiste CO-vrij certificaat!
Terug naar de inhoud