Ventilatie - LogoHuizen

Ga naar de inhoud

Ventilatie

Bij Logo installaties vinden we het belangrijk dat elke woning een gezond, comfortabel, en duurzaam binnenklimaat heeft. Schone lucht draagt hier enorm aan bij. Tegenwoordig is de buitenlucht niet meer zo schoon als wij denken. Ongemerkt krijgen we fijnstof, stikstof, uitlaatgassen en andere stoffen binnen.
 
Daarnaast veroorzaken koken en douchen in huis altijd damp en vocht. In zo’n klimaat kunnen bacteriën, virussen en schimmels zich makkelijk ontwikkelen. Met alle gevolgen van dien voor uw gezondheid. Bovendien kost het verwarmen van deze vochtige lucht meer energie.
 
Natuurlijk schetsen we hiermee een extreme situatie, maar een goed ventilatiesysteem is niet voor niets verplicht in nieuwe huizen. De oplossing zit ‘m in goede ventilatie. Een goed ventilatiesysteem zorgt er namelijk te allen tijde voor dat het binnenklimaat optimaal is, én blijft.
 
Scholen
 
Muffe geurtjes in het klaslokaal, beslagen ramen, ongeconcentreerde of half-slaperige leerlingen. Het zijn allemaal tekenen dat de ventilatie in de lokalen niet goed is. Ongeveer 80% van de scholen heeft een slecht binnenklimaat en dat heeft negatieve gevolgen voor zowel leerlingen als leerkrachten.
 
Doordat scholen steeds beter geïsoleerd worden, blijft de vuile lucht binnen gevangen. Deze ongezonde en vochtige lucht kan voor veel problemen zorgen: muffe lucht, bacteriën, schimmels en allerlei gezondheidsklachten zoals astma, concentratieproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn.
Gelukkig kan dit allemaal worden voorkomen. Goede ventilatie in scholen zorgt dat er genoeg frisse lucht binnenkomt. Het ziekteverzuim daalt, gezondheidsklachten verdwijnen en de leerlingen kunnen beter presteren.
 

Onlangs hebben wij de (PCBS) Van der Brugghenschool van een geheel nieuwe ventilatie installatie zoals u hier kunt lezen via deze link.
 
Wij zijn erg trots op de werkzaamheden die hier geheel volgens planning werden uitgevoerd.
Terug naar de inhoud